CAT | ESP

Aquesta és una guia ràpida creada per ajudar a qui necessiti teletreballar aquests dies excepcionals. Les recomanacions són a títol personal. Si ja utilitzes una altra eina que funciona bé i hi estàs acostumat/ada, és millor que la mantinguis com sempre.

No recopilo consells sobre les “costums” més saludables i eficients per treballar a casa. Trobaràs moltes d’aquestes llistes per internet. Recorda que si ets empleat / a per compte d’altri, l’empresa ha de proporcionar tot el necessari per assegurar la seguretat, la confidencialitat etc.

Per a qualsevol dubte, pots escriure’m a teletreball@kokuradesign.com

Index

Reunions de més de 2 persones (Jitsi)

1. Descarrega el navegador Chrome (si no el tens) al teu ordinador.

2. Connecta uns auticulars amb micròfon (els de el mòbil, per exemple) al teu ordinador. No és obligatori, però quantes menys persones utilitzin el micro i l’altaveu intern de l’ordinador, menys “eco”.

3. Entra en jitsi.org i fes click a “start a call”.

4. Posa un nom a la sala. (exemple)

5. Accepta els permisos de càmera i micròfon. (Potser et suggereix baixar una extensió, no és necessària).

6. Comparteix la URL amb la resta d’assistents (serà una cosa així: https://meet.jit.si/exemple). Indica’ls que és millor fer servir chrome que un altre navegador.

7. Ja hauríeu de veure-us i escoltar-vos.

* Si no funciona, la majoria de vegades s’arregla sortint i tornant a entrar. Si notes problemes de velocitat de connexió, clicka a la icona de tres punts de baix a la dreta, selecciona “manage video quality” i baixa la qualitat.

Alternatives: Skype (fins a 50 persones), Zoom (màxim 40 minuts), videotrucada de Whatsapp (fins a 4 persones).

Reunions de 2 persones (Whatsapp)

A. Si ja saps fer servir la trucada de vídeo de WhatsApp o Skype, segueix fent servir aquestes eines.

B. Alternativament, usa el mètode Jitsi descrit a dalt. També funciona per a dues persones.

Pissarra virtual (Trello)

Si necessites alguna cosa semblant a una pissarra, el millor és utilitzar Trello. La pots utilitzar individualment o de forma compartida. Hi ha molts tutorials per aprendre a utilitzar-lo, però pots començar provant sense més. El nivell bàsic és molt intuïtiu, tot i que també té moltíssimes opcions avançades. Consulta amb mi si vols treure-li tot el profit.

No necessites descarregar res, només crear un compte en trello.com

Compartir pantalla i enviar video (Loom)

Compartir la pantalla del teu ordinador amb els altres usuaris és una opció habitual a la videotrucada. Però si necessites explicar-li a algú “com es fa” alguna cosa, el millor és gravar-ho mentre ho fas, amb la teva cara apareixent en una cantonada. (Hauràs vist aquest format en molts tutorials). Et recomano provar loom.com, que et permet emmagatzemar directament al núvol els vídeos que graves per compartir-los en privat o públicament.

Presa de decisions (Doodle o Goole Form)

Actualment existeixen diferents eines que permeten votar i arribar a consensos en línia. Lamentablement, la meva experiència em diu que els millors projectes nascuts fa uns anys no han acabat d’evolucionar com haurien.

Si ets una organització o vols planejar un sistema de participació virtual a mig / llarg termini, et recomano investigar decidim.org i loomio.org.

Però si necessites prendre una decisió ràpida entre diverses persones, el meu consell actual és usar doodle.com (té dues funcionalitats, la més coneguda és consensuar un dia per quedar, però també pots utilitzar-lo amb qualsevol pregunta) o simplement obrir una enquesta de google docs , encara que sigui d’ús intern per a un grup petit.

Aceptas utilizar galletas. What?

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca